top of page
  • Writer's pictureJoona Vallenius

Häävinkit #3 - Saapuminen ja kasaus
Hääbändin saapumiseen on yleensä kaksi vaihtoehtoa:

  1. Bändi pystyttää kaiken valmiiksi jo ennen vieraiden saapumista TAI

  2. paikalle saavutaan n. 2h ennen soiton alkua, jolloin pystytys tapahtuu juhlan aikana.

Edellisessä blogikirjoituksessa mainitut checklistiin merkityt yhteystiedot ovat tässä kohtaa tarpeen niin, ettei juhlapäivänä tarvitse häiritä itse juhlaparia, vaan joku tiimistä on kartalla yksityiskohdista, kuten mikä ovi on auki ja mihin tavarat ja autot voi laittaa.


Pienenkin bändin tavaramäärä saattaa ensinäkemältä hirvittää heikkohermoisempia paikallaolijoita, mutta tarkoitus onkin soittaa muutakin kuin levyjä. Soittimet, vahvistimet, valot, mikrofonit, kaiuttimet sekä kaapelit ja muut tarvikkeet vievät kyllä tilaa, mutta kaikella on paikkansa mahdollisimman hyvän kokonaisuuden luomisessa.Kun kaikki on kasassa, on luvassa soundcheck. Soundcheckissä kuunnellaan, miltä juhlapaikka kuulostaa ja esimerkiksi miten kovalle äänentoisto säädetään illalla. Soundcheck on helpointa toteuttaa vieraista tyhjässä tilassa, eli jos se tapahtuu kesken juhlan, voi soundcheckin ajoittaa esimerkiksi kuvauksen tai muun ulkoilun kohdalle. Toki kaikenlaiset variaatiot on tullut koettua ja lukuisat keikat ovat olleet varsin onnistuneita jopa kokonaan ilman soundcheckia, mutta hiljainen tila ja riittävästi aikaa varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.


J-Menillä on käytössä nykyaikainen digitaalinen järjestelmä, jossa "pohjat" ovat valmiina, joten säätämistä ei tarvitse aloittaa alusta joka kerta. Tämän lisäksi meillä on yhteenlaskettuna satojen keikkojen kokemus erilaisista esiintymispaikoista kuten festivaalilavoilta, jäähalleista, klubeista, kirkoista, olohuoneen nurkasta, juhlasaleista, kellareista, kyläintaloilta, navetan vinteistä... Näin ollen myös soiton äänenvoimakkuus on mahdollista sovittaa hyvinkin erilaisiin tarpeisiin sopivaksi.Soundcheckin jälkeen bändi vetäytyy takatilaan tai pidemmän tauon tapauksessa poistuu paikalta ja palaa ennen soittoaikaa juhlapaikalle. Bändille EI SIIS TARVITSE varata paikkoja juhlakansan seasta salista, vaan he viettävät taukoaan ja esimerkiksi syövät mieluiten takatilassaan. Tästä lisää seuraavassa jaksossa!


<3: Jiit91 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page